hits

Jubel eller grav-øl for FFK?

Fredrikstad Fotballklubb (FFK) er en fotballklubb fra Fredrikstad i Østfold, stiftet det herrens år 1903. FFK har vunnet ni seriemesterskap, elleve cupmesterskap og syv sølvpokaler. Klubben spiller i OBOS-ligaen og er en av Norges største fotballklubber, tross spill på nest høyeste nivå. I Norge har kun Rosenborg flere titler (Serie- og cupmesterkap) enn FFK, men hvor spiller plankebyens stolte fotball-lag i sesongen 2018?

I 1984 vant FFK cupfinalen, men like forbanna rykket de ned i den gang 2.divisjon, og ble deretter borte fra Norsk toppfotball i hele 19.år!

De tre siste sesonger har FFK vært et bunnlag i 1.divisjon og denne sesongen har på en måte toppet elendigheta, slik vi stolte, med akk så fortvilte supportere har følt det. Det har vært blytungt, med nærmest ingen lyspunkter, og slikt sliter på et fotballhjerte som brenner for Aristokratene i Norsk fotball. Lørdagen som var møttes FFK og Notodden på Fredrikstad stadion. Og etter et trenerskifte i tolvte time og brakseier som sikret kvalikplass for videre spill i OBOS-ligaen, ja det ga oss supportere det beryktede halmstrådet. Men akk, selv om kanskje viljen var der så satt dessverre ikke spillet slik vi så mot Sandnes Ulf og spenningen er derfor til å ta og føle på disse dager frem mot D-dagen kommende lørdag etter 0-0 i første kamp. 

Kommende lørdag møtes lagene igjen, for siste og avgjørende kamp, om kontrakt i OBOS-ligaen sesongen 2018, og det er vinn eller forsvinn som gjelder for begge lag!

Jeg har den anledningen tatt turen ned i bryggeriets kjeller og funnet frem litt godsaker for den ultimate fotball-thriller, men kjenner det veksler mellom følelsen av om det blir seiers-øl, eller grav-øl som skal drikkes når dommeren blåser av etter fulltid i årest siste og viktigste kamp for guttane.... og by´n!

Jeg og mange med meg krysser fingrene og nynner for oss selv "sammen er vi sterke....og det kjennes ille bra..."

Heia guttane, nå må det blø´s for drakta! Lykke til, og gå mot mål!

Fotballhilsen fra Bryggerimester´n med hjertet for FFK!

(Liv og død for Fredrikstad)
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Løvenstad

Løvenstad

49, Rælingen

NB! Siden må ikke forveksles med et reelt firma. Her kan dere følge hjemmebrygger´n og hobbykokken på vei mot ligagull og dagen derpå! Humor, fotball, øl, mat og slappe skuldre er mottoet for et renere og bedre liv! Bli gjerne med, og dere finner meg også på Facebook!

Kategorier

Arkiv