hits

Gode nyheter til alle menn som elsker ØL!

Gode nyheter til alle menn som elsker ØL!

Uansett hva din kjærste, kone, svigermor, tante, kusine, søster eller mamma måtte mene, det å gå ut for noen pils med kompiser, det er bra for deg, og ikke minst, din mentale helse! Dette om vi skal tro på en studier gjort av forskere på Universitetet i Oxford.

Og skulle du trenge et argument for å gå ute en tur, ja da kan du vel knapt få et bedre et enn dette..

Så skulle du ha et behov for å finne enda en anledning til en pubtur, ja da bør du lese dette!

Psykologer ved Universitetet i Oxford har forsket på dette, og resultatet? Jo, menns psykiske helse forbedres betydelig bare ved å omgås med kompiser på puben, og ikke nok med det, TO GANGER i uken! De sosiale efektene av å fysisk treffe dine kompiser går at man blir mindre stresset, og mindre mottagelig for å bli syk, samt at kroppen frigjør mere endorfiner.

Robin Dunbar, sjef på institusjonen for nevrovitenskap sier følgende:
Vennskapsbånd kan bygges gjennon en rekke aktiviteter, som f.eks via lagsport til noe så enkelt som å spøke og tøyse med hverandre ? og da er vel en pils på puben den perfekte arena for det sistnevnte.

Men selve nøkkelen til å opprettholde de sterke vennskapsbånd er å møtes minst to ganger i uken og gjøre ting med de fire beste venner man har. Vårt sosiale nettverk gir oss den nødvendige bufferen mot psykisk og fysisk sykdom. Så til og med en pub har en rolle som en plass for omgang, og ikke minst alkohol frigjør endorfiner som fremmer sosiale bånd og møter.

Forsøkerene oppdaget også at i Stobritannia var det en av tre mann som ikke tar seg tid til å treffe sine venner, ikke en gang en gang. 40 prosent derimot oppga at de i det minste tok en tur i uken

Sum a summarun: Du bør altså gå på pub to ganger uken med kompiser om du vil være sunn og frisk. Det vil øke følelsen av samhold og kameratskap, som i sin tur beskytter mot sykdommer og din mentale helse.

For det nytter ikke sitte hjemme alene å drikke øl, da ender man bare opp som en mentalt forstyrret alkis!

 

Nyt ølen og skål!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Løvenstad

Løvenstad

49, Rælingen

NB! Siden må ikke forveksles med et reelt firma. Her kan dere følge hjemmebrygger´n og hobbykokken på vei mot ligagull og dagen derpå! Humor, fotball, øl, mat og slappe skuldre er mottoet for et renere og bedre liv! Bli gjerne med, og dere finner meg også på Facebook!

Kategorier

Arkiv