hits

Løvenstads egen eple-cider!

Hei godtfolk og andre.

Da kommer en aldri så liten oppdatering fra kjellerbryggeriets produksjonslokaler som definitivt har vært i aktivitet, selv om det har vært stille her på bloggen.  Etter nå noen batcher med øl på nakken og litt kompetanseutvikling blant bryggeriets ansatte har vi tatt steget videre til å forsøke ut noe mer egenkomponert.  Selvfølgelig kan man gå for det sikre og knalle til med ferdig utprøvde oppskrifter og dermed safe seg inn.  Men da uteblir det personlige som man etter hvert finner ut at man gjerne vil ha. Selvfølgelig går man lenge og grubler på hvordan man tenker om atter dersom osv.  Til slutt må man bare iverksette og få i gang prosjektet.  Denne eple-cideren er nok ikke grensesprengende i så måte, men den er på en måte min lille «baby» hva edelt drikke angår.  Meen, selvfølelsen er der, og da får vi se om den ender i et nogen lunde drikkbart produkt.  Eple-cider er ingen nyhet, eller rakettforskning, så turen gikk til søta-bror der råvaren var billigst. 3.L til kr. 49,90 pr.stk  (Usikker på den faktiske kursen på gjeldende tidspunkt) som er langt billigere enn tilsvarende produkt her på oljeberget.

Selve produksjonene foregikk uten de helt store komplikasjoner, og pr. skrivende stund står nå cideren på tredje uken i flasker.  Ut fra kunnskapen som er tilegnet vil mest sannsynlig dette nærme seg optimal smak osv. når sommersolen varmer loslitte vinternerver.  Jeg vil holde dere oppdatert og evt. dele oppskrift alt ettersom utfallet av produktet. :-)

Ærbødigst hilsen fra Bryggerimester´n personlig. 

Fra flaskingen.

Til venstre nyflasket.  Til høyre etter 14.dager.  Cideren ligger ann til en alkoholprosent på ca 5,5%

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Løvenstad

Løvenstad

49, Rælingen

NB! Siden må ikke forveksles med et reelt firma. Her kan dere følge hjemmebrygger´n og hobbykokken på vei mot ligagull og dagen derpå! Humor, fotball, øl, mat og slappe skuldre er mottoet for et renere og bedre liv! Bli gjerne med, og dere finner meg også på Facebook!

Kategorier

Arkiv