hits

Mykt melke-brød fra junaiten - prima pølsebrød!

Her er en oppskrift som anbefales om man ønsker å bake skikkelig luftige pølsebrød, eller luftig bakst til hva det måtte være.

550.g siktet hvetemel (NB! Unngå mel fra Trønderlag ,da en ikke vet hva som har foregått i kornåker´n, fare for "mel-dugg" eller smånisser på lasset.)
  90.g sukker
  50.g melkepulver
  20.g tørrgjær
    7.g salt
  50.g smør
    3.dl melk
    1.egg fra frittgående høner, eller burhøns fungerer like bra.  (Sjekke evt. med kommunen om regler for å holde egne høns i ditt nabolag)

1. Bland alt det tørre.
2. Ha i egget, det smeltede smøret og melken og la det elte i 15.min.  NB! Sørg for at egg og melk er lunket. (Elter du for hånd får du en grei treningsøkt!)
3. Legg deigen i en bolle lett innsmurt med olje og dekk til med plastfolie. La den heve ca 1.time (dobbel størrelse)
4. Del deigen i 10-12 likestore deler og rull de til boller.  Kjevle de ut så de blir avlange og rull de deretter sammen.
5. Fordel de på en stekeplate eller i en dyp-panne og pensle med pisket egg i en skvett melk før de settes til etterheving til de dobles i størrelse.
6. Stekes i ovn på 180.C til de er gyllenbrune. Ca 10-12.min


NB! Legg spesielt merke til "mel-koppen" ! :-)

Klare for etter-heving - til ca. dobbelt størrelse.

Siste bildet er kun ren show-off, og det er bare den enkeltes smak som avgjør hva man vil hå av pålegg, eller spise dette til osv. osv. De er bare gode med eller uten!

#baking #oppskrift #bakeoppskrift #gjærdeig #brød #pølsebrød #matblogg #bakeblogg #blogg #kjellerbryggeri #hjemmebakst #myktbrød #moroklumpen #YNWA #LiverpoolFC

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Løvenstad

Løvenstad

49, Rælingen

NB! Siden må ikke forveksles med et reelt firma. Her kan dere følge hjemmebrygger´n og hobbykokken på vei mot ligagull og dagen derpå! Humor, fotball, øl, mat og slappe skuldre er mottoet for et renere og bedre liv! Bli gjerne med, og dere finner meg også på Facebook!

Kategorier

Arkiv