hits

Da bryggerieier´n møtte Elvis!

Om jeg ikke møtte Elvis personlig, ja så tilhører jeg i det minste en generasjon som faktisk husker han levde, og ikke minst da nyheten om hans død lød over radioen en dag i august 1977.  Ganske nøyaktig på tirsdag 16.august dro The King sitt siste åndedrag og la rocke-foten til ro for evig tid.  Selv var jeg da noen dager før fylt 9.år og hadde livet foran meg, noe jeg trygt kan si nå snart 41.år senere. 

Men hva har overskriften med min virkelighet å gjøre, og ikke minst, møtte jeg noen gang Elvis? 

Som nevnt, ikke personlig, men åndelig og nå også gastronomisk - sånn alt ettersom man velger å se det. 

Alle musikere har, eller vil vel før eller senere få spørsmålet om sitt forhold til Elvis og hvordan det har påvirket deres musikk etc.  Men jeg vil tro Elvis nok påvirket mer enn bare de som drev med, ble og fortsatt er musikere.  Hans musikk og filmkarriere påvirket nok mange fler, og langt mer enn hva musikk angår.  Selv har jeg en forkjærlighet for både musikk, god mat og drikke, og mitt fysiske møte med Elvis ble først nå i en alder av snart 50.år manifestert i form av opplevelsen av den så myteomspunnet og mystiske "Elvis peanut butter & banana sandwich".

Og skal man først gjennomføre et slikt gastronomisk eksperiment for å utvide sin kulinariske horisont, ja da må man gjøre sitt ytterste får å la den bli så autentisk som overhode mulig. Og hvem er da nærmere enn hans egen favorittkokk Mary Jenkins Langston? Mora kanskje, men selv wikipedia skriver at Jenkins var hans favorittkokk, sa da krangler vi ikke om det, men lander det hele der. 

Så etter en rask rundtur ute på verdensveven så har jeg hostet opp informasjon som danner grunnlaget for oppskriften på en Elvis spesial sandwich.  Hold dere fast og kast bort kalorikalkulatoren, for dette blir originalt og stygge greier...

Vi trenger følgende ingredienser og ikke minst en sulten mage:
2 skiver loff
Fint peanuttsmør
Banan
Smør

Finn frem stekepanna fra IKEA eller annen billig variant importert via eBay fra kina og sleng en god klædd med smør i den.  Funker både med og uten teflon!

Først rister man skivene i brødristeren.

Smør deretter peanuttsmør på begge skivene.

Skiv opp banan og fordel utover den ene skiven og legg deretter den andre over.

Smelt en god klætt smør i panna og stek sandwichen på begge sider.

Så er det dags at smaka på vidunder-smørbrødet til "The King".

Så kommer dommen over dette myteomspunne smørbrødet, og en ting kan jeg si!  Det er ikke det verste jeg har smakt, men det er jaggu ikke det beste heller!  Jeg forsøkte pimpe det med litt Maple-sirup, noe som hevet smaksopplevelsen en liten smule, men det er langt unna noen topp 10-plassering for meg.  Tenker at det kan heves betraktelig med et par skiver bacon, som muligens kan heve karakteren fra terningkast 2 til 3.

Så folkens, da har man prøvd dette også, og om det frister noen der ute å prøve, så kjør på!

Med gastronomisk hilsen fra bryggerimester´n personlig.

#TheKing #Elvis #ElvisPresley #Sandwich #smørbrød #toast #oppskrift #matprat #matblogg #smørbrødoppskrift #littavhvert #smaksopplevelse #prøvenoenytt #terningkast

 

4 kommentarer

Jernbanefrua..

26.02.2018 kl.10:07

He he he, prøvd den selv, og en annen variant med no bacon og diverse. Smakte ikke videre for meg heller - men, ved å spise dette her så fikk han Rock`n Roll, så noe var det vel godt for ;) he he.. Håper din dag er god :)

Løvenstad

26.02.2018 kl.11:55

He he, den får vel kategoriseres under "Nostalgi" ja, og for øvrig forbigås i stillhet. Takk det samme til deg. :)

Lubbeline

26.02.2018 kl.21:23

Meierismør!!! jeg sier igjen meierismør.....alt anna er bare kødd vettu. Sånn nå må du prøve en gang til :P

Løvenstad

27.02.2018 kl.08:14

Ha ha, ja du sier noe der, så skal gi The King´s sandwich en ny sjanse med meierismør o g bacon :-D

Skriv en ny kommentar

Løvenstad

Løvenstad

49, Rælingen

NB! Siden må ikke forveksles med et reelt firma. Her kan dere følge hjemmebrygger´n og hobbykokken på vei mot ligagull og dagen derpå! Humor, fotball, øl, mat og slappe skuldre er mottoet for et renere og bedre liv! Bli gjerne med, og dere finner meg også på Facebook!

Kategorier

Arkiv