hits

Hjemmelagede pølser - første forsøk!

Heisann, da har jeg gjennomført første forsøk på å lage pølser selv.  Og for å gjøre det litt enkelt på denne jomfruturen inn i pølsenes verden, så valgte jeg å gå for en ferdig kjøttfarse, spesial-importert fra Trønderlag av svigers personlig.  Sannheten er at denne farsen har vi ikke klart å få tak i her sørafor, så da blir det internimport.  Fri flyt av varer innenfor nasjonale grenser, uten annet tillegg enn flyseteavgift og bompenger fra Gardermoen til Løvenstad.

Det første jeg gjorde var å spe farsen litt ut da jeg ønsket den litt løsere før stapping i tarm.  Valgte svinetarm og fulgte anbefaling fra lokal tarmleverandør og syns jeg fikk god dreis på sakene.  Tarmen ble greit anrettet på kjøkkenmaskinens pølsehorn og ferdige pølser var bare sekunder unna.  Litt fikling ble det, men fant fort rytmen og metervis med pølse nærmest tøyt ut... neida, ble ganske nøyaktig 2.meter.

Etter å ha snurret pølsene i ønskede lengder la jeg dem i ferdig oppvarmet buljongvann og lot de trekke der i ca 30.minutter.  Jeg var nøye med temperaturen slik at pølsene ikke kokte og sprakk. 

Pølsene ble slett ikke så ille og Jr. forlangte mer pølse utover dagen.

 

 

 

Gikk for en Coppers Canadian blonde som arbeids-øl!

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Løvenstad

Løvenstad

49, Rælingen

NB! Siden må ikke forveksles med et reelt firma. Her kan dere følge hjemmebrygger´n og hobbykokken på vei mot ligagull og dagen derpå! Humor, fotball, øl, mat og slappe skuldre er mottoet for et renere og bedre liv! Bli gjerne med, og dere finner meg også på Facebook!

Kategorier

Arkiv